23/03/2007
אווירה של מתיחות התפתחה במסעדה בגלל הפלאפל בין שתי משלחות, פלסטינית וישראלית, במהלך ביקור רשמי אותו אירגן המשרד לעניני חוץ ברשות הפלסטינית בבירת יפן (טוקיו). השגריר הפלסטיני בטוקיו, ווליד סיאם, הזמין את שתי המשלחות לארוחת ערב באחת המסעדות האיראניות. האווירה נעשתה מתוחה תוך כדי הארוחה כאשר פנה אחד הדיפלומטים היפניים למוזמנים בשאלה בנוגע לאוכלים עממיים אצלם, וכשהגיבה חברה במשלחת הישראלית כי הפלאפל הוא אוכל עממי ישראלי, נגררה האווירה למעגל מחלוקת. העיתונאי הפלסטיני סאמי אבו סאלם, אשר היה בקרב המוזמנים, הגיב בחריפות ואמר:" לא מספיק לכם ... גזלתם את אדמותינו והייתם הגורם הראשי בשוטטותו של עמנו ... וגם בכוונתכם לגנוב את האוכל העממי הפלסטיני ...!?". אבו סאלם פנה לדיפלומט היפני והסביר לו על השתלטותם של הישראליים על האדמה והתרבות הפלסטינית שכוללת בין היתר את הפלאפל, החומוס, והתלבושת הרקומה, וכל זה במסגרת החיפוש שלהם על תרבות מה שתכרוך אותם באדמה עליה השתלטו בכוח.
לאחר מכן, פנה אבו סאלם לחברה הישראלית שטענה כי הפלאפל הוא אוכל עממי ישראלי ושאל אותה :" מאיפה את מכירה את הפלאפל ומה הוא המקור שלו ...?". היא הגיבה כי היא מכירה את הפלאפל מאז ילדותה ולמדה שיטת הכנתו על ידי אימהה אשר מוצאה מעיראק. אך תגובתה שימשה כהוכחה כי הפלאפל אינו מתוך התרבות הישראלית אלא אלמנט מוזר שנכנס לחברה הישראלית. העיתונאי אבו סאלם הזכיר כי דבריה על אימה מהווים עדות מוצקה על כך שהישראליים הם קבוצה של זרים שבאו מכל רחבי העולם בכדי להשתלט על אדמה לא שייכת להם.
לציין כי הישראליים מחו ומתחו ביקורת חריפה על "אווירות המתיחות" אותן מעורר העיתונאי אבו סאלם בכל תחנה במהלך ביקור רשמי דיפלומטי בתכלית הדוק היחסים וחיזוק ההבנה בין שתי העמים, והגדירו אותו כ"יוצר בעיות".